Bondsvoorzitter Bayat: "Ons doel is zo ver mogelijk geraken op het EK"

  Mehdi Bayat voor het bondsgebouw.

  Mehdi Bayat laat niet in zijn kaarten kijken over zijn ambities met de Rode Duivels. Na de EK-loting zei de bondsvoorzitter wel dat België ambitieus moet zijn, maar waar hij de lat precies legt, is niet duidelijk.

  De top van de KBVB schoof op het EK 2016 en WK 2018 de kwartfinales als doelstelling naar voren. Mehdi Bayat lijkt hoger te mikken, maar bleef gisteren vaag in zijn bepaling van dat doel.

   

  "We wisten op voorhand dat we hier niet voor verrassingen konden staan bij deze loting. Het zou Wales of Finland worden als 3e tegenstander en het is Finland geworden."

   

  "Maar ongeacht de derde tegenstander in de groepsfase moeten we ambitieus zijn. Daar hebben we recht op."

   

  "De ploeg heeft een erg goede kwalificatiecampagne achter de rug. De Europese voetbalwereld respecteert de Rode Duivels en het objectief is heel duidelijk: zo ver mogelijk doorstoten in het toernooi."

   

  "Met alle respect voor Finland, want dat blijft een voetballand, maar we moeten hen wel kunnen kloppen, net zoals we onze andere concurrenten willen verslaan."

  Waar is het Belgische basiskamp?

  Het speelschema met een wedstrijd in Kopenhagen tussen twee duels in Sint-Petersburg door gooit wel de planning overhoop. Bondscoach Roberto Martinez liet de optie om tijdens de groepsfase een tiental dagen in Noord-Rusland te verblijven duidelijk klinken.

   

  Bayat: "We zullen zien. Ik heb nog geen tijd gehad om er met Roberto over te praten, maar die gesprekken zullen we wel houden."

   

  De bondsvoorzitter lijkt de boot toch wat af te houden. "Er zijn wel degelijk meerdere mogelijkheden: een basiskamp opzetten in Sint-Petersburg of simpelweg in Tubeke blijven."

   

  "Tijdens het WK in Rusland hadden we een basiskamp in Moskou en moesten we ook na elke verplaatsing terugkeren. Dat zouden we nu ook kunnen doen, met als basiskamp Tubeke. We zullen bekijken wat de beste optie is."