Marc Coucke reageert: "Het was een hallucinante namiddag in Oostende"

  Coucke (archief) dook vanmiddag niet op in de tribunes van Oostende.

  Marc Coucke verdween bij zijn terugkeer naar KV Oostende via de achteruitgang. De eigenaar van Anderlecht kwam nooit in de tribune zitten na een akkefietje met KVO-voorzitter Frank Dierckens. Aan Sporza vertelde hij zijn verhaal. "Dierckens heeft een zeer ophitsend interview gegeven. Dat is zeer ongelukkig. Ik wou de sereniteit bewaren."

  Niet alleen voor de spelers van Anderlecht werd de trip naar Oostende een ontgoocheling, dat was ook zo voor voorzitter Marc Coucke. "Ja, er is een akkefietje geweest tussen mij en Dierckens", vertelde hij aan Sporza. "Ik reed naar de match voor het etentje met mijn collega en ik hoor hem op de radio. Hij vertelde in De Zevende Dag over de huidige situatie van zijn club, en dat op een potentieel ophitsende manier."

   

  "Ik vond dat niet gepast. De sfeer was al gespannen en twee uur voor de match gaat hij de KVO-supporters nog wat meer ophitsen. Dat is niet sportief. En dat heb ik hem gezegd."

   

  "Je moet weten dat ik nooit zaken gedaan heb met meneer Dierckens. Ik weet niet hoe hij wat overgenomen heeft. Maar in dat interview stak hij alle schuld op mij. De gesprekken tussen KV Oostende en de schuldeisers - want ja, dat zijn wij als KVO de facturen niet betaalt - worden door andere mensen gevoerd. Ik ben daar niet bij. Het enige dat ik altijd gevraagd heb, is om de sereniteit te bewaren. Dat is vanmiddag niet gebeurd."

   

  "Wat hij zei klopte, maar was eenzijdig. Zijn marketingbudget is met miljoenen verlaagd. En ja, ik ken verschillende sponsors die er vertrokken zijn door de continue negativiteit. Dat is toch niet allemaal mijn schuld? Er is personeel vertrokken. Oké, maar als je om de maand een interview geeft waarin je zegt dat je misschien failliet zal gaan, dan zijn er mensen die aan zichzelf denken."

   

  "Over de huidige financiële situatie van KVO spreek ik me niet uit. Dat zal de huidige voorzitter beter kunnen inschatten. Ik kan alleen maar vaststellen dat ze recent nog een speler hebben aangeworven. Ze betalen ook een dubbele winstpremie vandaag. Het zal wel goed zijn dan."

  Ik heb begrip voor de woede van de KVO-fans. Ze vrezen dat de unieke momenten die we samen beleefd hebben niet meer zullen terugkeren. Maar ik had nooit gedacht dat ik dit zou meemaken hier.

  Marc Coucke

  "Ik had nooit gedacht dat ik dit in Oostende zou meemaken"

  Na de discussie tussen de voorzitters was de kous nog niet af. "Het was een hallucinante namiddag voor mij. Na dat interview kreeg ik een bericht van de veiligheidsverantwoordelijke die zei dat ik beter niet in de tribune zou gaan zitten. Ik wou geen olie op het vuur gooien en wou de match in de kleedkamer volgen."

   

  "Maar ook dat was een probleem. De match delegate kwam de kleedkamer binnen en die zei dat hij na overleg met scheidsrechter besloten had dat ik vijf minuten voor de rust weg moest uit de kleedkamer en vijf minuten na de rust mocht ik terugkeren. En in minuut 85 moest ik weer weg. Hij had dat ook besproken met Frank De Bleeckere, het hoogste niveau. Die man zal dus wel correct gehandeld hebben."

   

  "Daarop kwam de matchverantwoordelijke van KVO naar mij met een brede grijns. "Ik zal je straks je echte plaats wel tonen", zei hij. Daarop heb ik dan besloten om gewoon vijf minuten voor de rust huiswaarts te keren."

   

  "Ik heb begrip voor de woede van de KVO-fans. Ze vrezen dat de unieke momenten die we samen beleefd hebben niet meer zullen terugkeren. Maar ik had nooit gedacht dat ik dit zou meemaken hier."

  "Wat we laten zien hebben was RSCA-onwaardig"

  Een klein woordje dan nog over Anderlecht. "Wat we de voorbije twee weken getoond hebben, is RSCA-onwaardig. Dat was ongelooflijk slecht."

   

  "Ik heb vanaf de start gezegd dat we hier met goeie ideeën zitten. We stellen veel Belgen en veel jeugd op. Dat is uniek. Maar om over een geslaagd project te spreken hebben we ook resultaten nodig en Europees voetbal. Dat deel ontbreekt momenteel. Dat is verschrikkelijk voor de fans en voor de medewerkers."

  Beluister het gesprek met Marc Coucke op Radio 1

  Het bewuste interview vanmorgen in De Zevende Dag