Lukaku heeft het weer over racisme, maar Slavia Praag ontkent en wil excuses

Romelu Lukaku stelde het racisme nog maar eens aan de kaak.

Romelu Lukaku heeft de Europese voetbalbond UEFA opnieuw gevraagd om actie te ondernemen tegen racisme na de Champions League-wedstrijd tegen Slavia Praag. De Tsjechische club heeft de zaak onderzocht, maar vindt geen bewijs.

Lukaku: "Heel stadion deed mee"

Romelu Lukaku was met twee assists, zijn 250e doelpunt en twee afgekeurde goals woensdag de uitblinker in de 1-3-overwinning tegen Slavia Praag. Maar de spits van Inter was in Praag andermaal het slachtoffer van racisme.

 

"Het volledige stadion deed mee", zei de Rode Duivel. "Dit kan gewoon niet meer. De UEFA moet ingrijpen. Het is 2019 en er spelen veel verschillende nationaliteiten in een ploeg. Die slechte mensen zijn geen goed voorbeeld voor de kinderen in een stadion."

 

Het is niet de eerste keer dat Lukaku de UEFA vraagt om stappen te ondernemen. Ook na enkele incidenten in de Serie A legde hij zijn vinger al eens op de etterende wonde. "We kunnen allemaal een bord omhoog houden met de slogan "Zeg neen tegen racisme", maar als niemand optreedt, dan heeft dat ook geen zin", zei hij tijdens de interlandbreak met de Rode Duivels.

Slavia Praag: "Niets bevestigt zijn verklaring"

De Tsjechische club vindt voorlopig geen bewijs van racistisch wangedrag van de eigen aanhang. "We hebben de beschikbare opnames opnieuw geanalyseerd en niets bevestigt de verklaring van Lukaku. Net zoals wij ons verontschuldigden voor het gedrag van individuen, zou het gepast zijn als Lukaku zich verontschuldigt voor zijn woorden", vindt Slavia Praag.