Ferrari: "Hamilton vrij in 2021? Dat stemt ons vrolijk"

  Waar ligt de toekomst van Lewis Hamilton?

  Op het einde van volgend seizoen loopt het contract van wereldkampioen Formule 1 Lewis Hamilton bij Mercedes af. Concurrent Ferrari wrijft zich al in de handen. "Maar het is nog veel te vroeg", stellen de Italianen ook.

  Lewis Hamilton en Mercedes hebben de laatste seizoenen de Formule 1 gedomineerd. In 2021 zou daar wel eens verandering in kunnen komen. De koningsklasse van de autosport zal er dan wat anders uitzien.

   

  Niet alleen krijgen de auto's een gedaanteverwisseling, ook het deelnemersveld kan flink door mekaar geschud worden. Sebastian Vettel (Ferrari), Max Verstappen (Red Bull) en Lewis Hamilton (Mercedes) zijn allemaal einde contract volgend jaar.

   

  "Lewis is een bijzondere en fantastische coureur", stelt Ferrari-teambaas Mattia Binotto aan de vooravond van de slotrace in Abu Dhabi. "Wetende dat hij vrij is in 2021 maakt ons alleen maar vrolijk."

   

  Daarmee voedt Binotto de geruchten over een transfer van de 6-voudige wereldkampioen. "Eerlijk, daar is het nog veel te vroeg voor", antwoordt hij. "Momenteel zijn we erg gelukkig met onze rijders (Sebastian Vettel en Charles Leclerc, red). Pas ergens volgend seizoen zullen we van gedachten wisselen over 2021."

  Stapt Mercedes uit de Formule 1?

  Niet alleen achter de toekomst van Lewis Hamilton, ook achter die van Mercedes staat een vraagteken. Het is niet ondenkbaar dat het topteam van het Formule 1-toneel verdwijnt in 2021.

   

  Moederbedrijf Daimler heeft plannen aangekondigd om te snoeien in het personeelsbestand en te investeren in elektrische auto's. Op dat vlak heeft Mercedes net zijn intrede gemaakt in de Formule E. Met succes, Stoffel Vandoorne stond meteen op het podium in de openingsraces van het kampioenschap voor elektrische eenzitters.