Merckx en Forthomme scharen zich bij laatste 16 op WK driebanden

  Eddy Merckx jaagt op zijn 3e wereldtitel.

  Eddy Merckx en Roland Forthomme hebben zich in Randers (Denemarken) geplaatst voor de 1/8e finales op het WK driebanden. Merckx klopte de wereldkampioen van 2014 en moet nu zesvoudig wereldkampioen Blomdahl uit de weg ruimen.

  In de groepsfase behaalden Eddy Merckx (UMB-2) en Roland Forthomme (UMB-20) twee op twee. Merckx deed dat gisteren al, Forthomme moest vanochtend nog aan de bak tegen de Zweed Torbjörn Blomdahl (UMB-13). Forthomme trok aan het langste eind met 40-21.

   

  Diezelfd Blomdahl, zesvoudig wereldkampioen, is in de 1/8e finales de tegenstander van tweevoudig wereldkampioen Eddy Merckx. Onze landgenoot moest in de 1/16e finales wel nog eerst afrekenen met oud-wereldkampioen Sung-Won (40-34).

   

  Forthomme elimineerde in de 1/16e finales de Fransman Gwendal Marechal met 40-30. In de volgende ronde kijkt hij de Egyptenaar Sameh Sidhom (UMB-10) in de ogen.