Tony Martin past voor "extreem zware" tijdrit in Tokio

    Tony Martin tijdens de tijdrit op het voorbije WK.

    Tony Martin zal volgend jaar niet deelnemen aan de tijdrit op de Olympische Spelen. De 34-jarige Duitse hardrijder vindt in Tokio geen parcours op zijn maat.

    "Mijn manager ging een kijkje nemen in Tokio en schat het parcours extreem zwaar in", zegt de 34-jarige Martin aan MDR radio. "Het is geen makkelijke beslissing, maar ik richt mijn blik al op het WK van 2020 in Zwitserland. Dat parcours ligt me beter."

     

    Tony Martin veroverde in het verleden 4 tijdritwereldtitels. Van 2011 tot en met 2013 en in 2016 was hij de beste. De Duitser heeft ook 3 tijdritwereldtitels per ploeg op zijn palmares staan. In 2012 moest hij op de Spelen in Londen genoegen nemen met tijdritzilver, vier jaar later in Rio eindigde hij als 12e.