Nainggolan: "Met of zonder Martinez: de Rode Duivels, dat is voorbij"

  "Dat het nu zo goed gaat bij Cagliari is een grote overwinning voor mij."

  Radja Nainggolan speelt dit seizoen ook bij het bescheiden Cagliari de sterren van de hemel. Maar de deur naar de nationale ploeg blijft potdicht voor hem. Dat vertelde hij in een interview met Eleven Sports.

  Radja Nainggolan spreekt zoals hij speelt: recht door zee en ongecompliceerd. Bijvoorbeeld over zijn (gedwongen) vertrek uit Milaan. "Ik wil Inter tonen dat ze een fout hebben begaan. Ik ben toch vrij goed aan het spelen en ook de resultaten van Cagliari zijn goed. Dat is een grote overwinning voor mij, al wil ik niet te snel juichen."

   

  Een terugkeer naar Inter, de ploeg die hem verhuurt, sluit hij dan ook uit. "Als je mij 1 keer hebt afgeschreven, dan is dat voor mij voor altijd."

   

  Hetzelfde geldt ook voor de Rode Duivels. Dat blijft voor Nainggolan een afgesloten hoofdstuk. "Als ik een keuze maak, dan heb ik daar lang over nagedacht. Of er nu een andere bondscoach komt of niet, dat maakt niet meer uit."

   

  Martinez trok zelf naar Rome om Nainggolan te zeggen dat hij niet in de WK-selectie zat. "Hij zei dat hij mij niet de rol kon geven die ik bij Roma vervulde. Terwijl ik dat seizoen de halve finales van de Champions League speelde. Toen was het voorbij voor mij. Zijn uitleg was zever in pakskes. Nadien heb ik ook nooit meer iets van hem gehoord."

  "Wat kan een crosser als Nys over een voetballer als ik zeggen?"

  Radja Nainggolan heeft zijn reputatie van enfant terrible nooit van zich kunnen afschudden. "Zodra ze een etiket op je voorhoofd kleven, blijft het eraan hangen."

   

  "Ik las dat Sven Nys het niet kunnen vond dat ik rookte, maar hoe kan een crosser iets zeggen over een voetballer? Zij zitten 7 uur op een fiets, ik moet 1,5 uur lopen. Dat is totaal niet vergelijkbaar. Er zijn zoveel voetballers die roken."

   

  "Toen we met de nationale ploeg op stap gingen, was dat vaak met 6 of 7 spelers. Maar de enige die ze hadden gezien, was ik." Toch heeft de vos zijn streken nog niet helemaal verleerd. "Bij Cagliari ga ik ook af en toe nog eens weg. Maar dat kan, hé. Ik speel nu maar 1 keer per week, dus ik kan er meer tussenuit dan vroeger, toen ik 2 keer speelde."

   

  "Ik ben toch wat rustiger geworden, omdat ik nu meer verantwoordelijkheid moet nemen tegenover mijn kinderen. Ik probeer er wat meer voor hen te zijn nu mijn vrouw aan het strijden is tegen die kanker. Gelukkig verloopt alles goed met haar."