Belgian Cats treffen Canada, Zweden en Japan in olympisch kwalificatietoernooi

  De poule van de Belgen op het olympische kwalificatietoernooi.

  De Belgian Cats kennen de tegenstand in het olympisch kwalificatietoernooi in Oostende begin februari: Canada, Zweden en Japan. Om Tokio te halen moeten onze basketbalvrouwen Canada of Zweden achter zich houden.

  De Belgian Cats mogen het olympische kwalificatietoernooi afwerken in eigen land, in Oostende. Van 6 tot en met 9 februari nemen de Belgische basketbalvrouwen het op tegen Canada, Zweden en Japan.

   

  Normaal gezien plaatsen drie landen per poule zich voor de Olympische Spelen in Tokio (26 juli - 9 augustus). Maar gastland Japan is al geplaatst, dus in de groep van België kunnen maar twee landen zich kwalificeren. Het komt er dus op aan om of Canada of Zweden voor te blijven in de poule.

   

  Canada staat vierde op de wereldranglijst en is het enige land dat hoger gerangschikt is dan België (FIBA-9). Canada won zijn groep op het WK 2018 met onder meer Frankrijk, maar botste in de kwartfinales op Spanje. Spanje hield België daarna van brons.

   

  Zweden (FIBA-22) lijkt de meest haalbare kaart voor de Belgian Cats. Zweden eindigde net als België 5e op het afgelopen EK. Het werd in de kwartfinales uitgeschakeld door Servië, maar versloeg Rusland om het olympische kwalificatietoernooi te halen. Samen met sterspeelster Amanda Zahui zijn de tweelingzusjes Elin en Frida Eldebrink het gezicht van het Zweedse team.

  Poule in Servië Poule in Frankrijk Poule in China Poule in België
  Nigeria Frankrijk Zuid-Korea Canada
  Verenigde Staten Puerto Rico China Zweden
  Servië
  Brazilië Groot-Brittannië Japan
  Mozambique Australië Spanje België

  Belgian Cats kennen tegenstanders OS-kwalificatie

  De loting uitgelegd