Tom Boudeweel: "Diatta en Mata maalden niet om hun rode kaart"

  Club Brugge kroop gisteren door het oog van de naald op bezoek bij Galatasaray. De late gelijkmaker van Diatta zorgde voor een zucht van opluchting in het blauw-zwarte kamp. "Dit was de minste match van Club in deze Champions League-campagne", zo concludeert Tom Boudeweel, die voor Radio 1 de wedstrijd van commentaar voorzag.

  Leermoment

  Het was gisteren geen leuke wedstrijd om naar te kijken, zo oordeelt Boudeweel. "Het slechtst mogelijke scenario deed zich voor, met name Galatasaray dat op voorsprong kwam. Het was uiteindelijk de enige deftige kans van de Turken, want nadien dachten ze enkel nog maar aan verdedigen."

   

  Bij Club Brugge hadden ze moeite met de aanpak van Galatasaray, zo zag Boudeweel. "Club viel in de val door zich te frustreren in het anti-voetbal van Galatasaray. Alle middelen waren goed: fouten, schwalbes, tijd rekken, discussies starten, etc. Club verzonk bijna in de frustratie. Blauw-zwart mag al bij al blij zijn met dit, weliswaar, verdiende punt."

   

  "Vooral in de tweede helft vergat Club te voetballen. Het was de bedoeling met Openda om de ruimte in de rug van de defensie te zoeken, maar door de snelle goal zakten de Turken diep in. Er was amper ruimte, ook niet op de flanken. De opbouw bij Brugge duurde te lang. Als Club er dan toch eens uit kwam, waren de voorzetten te matig."

   

  Voor Boudeweel speelde Club Brugge zijn minst goeie match van deze CL-campagne. "Spanning was er zeker,  maar op gebied van kwaliteit lag deze match onder het niveau dat Club voorts dit seizoen al heeft gehaald. Dennis en Diatta raakten niet over hun man heen, Vanaken kon niet dirigeren en Openda en Okereke lieten zich te makkelijk wegzetten. Dit was voor velen een leermoment."

   

  Wie wel punten gescoord heeft, is Charles De Ketelaere. De jonkie van Club kon zich snel integreren in het spel. "Hij durfde initiatief nemen. Hij wou de bal. Dat was tof om te zien. Dit is een jongen met potentieel. In Brugge geloven ze alleszins in hem."

  Champagne bleef in de koelkast

  Met nog slechts 1 groepsmatch te gaan, heerst bij Boudeweel het gevoel dat deze campagne op het kampioenenbal er eentje is van de gemiste kansen. "Tegen Galatasaray werden er 2 punten gepakt. Met alle respect, maar Galatarasay was een zwakke tegenstander. Vooral in Brugge heeft Club het laten liggen. De efficiëntie voor doel lijkt me ook nog een werkpunt voor Clement."

   

  Voor de laatste wedstrijd tegen Real Madrid zal de coach van Club Brugge niet kunnen rekenen op Diatta en Mata. Zij pakten beiden een rode kaart bij de viering van het late doelpunt. "Wat me opviel nadien, is dat ze er precies niet mee in zitten. Je moet je eens voorstellen dat in die 5 minuten na die rode kaarten Galatasaray alsnog had gescoord...." 

   

  Maar met 9 tegen 11 hield Club stand. "De opluchting was groot in het Brugse kamp", zegt Boudeweel tot slot. "Maar de champagne die voorzien was, zal toch in de koelkast van het vliegtuig gebleven zijn."

  Tom Boudeweel