Wie moet als 2e tijdrijder mee naar Tokio? "De Gendt is meer dan een joker"

  De 4 grote kanshebbers voor het 2e tijdritticket: Campenaerts, De Gendt, De Plus en Van Aert.

  Remco Evenepoel is al zeker van deelname aan de olympische tijdrit. Voor het 2e ticket hebben verschillende renners hun kandidatuur gesteld. Belangrijk: wie de tijdrit rijdt, moet ook in de wegrit starten. José De Cauwer wikt en weegt de kansen van de verschillende kandidaten.

  Victor Campenaerts

  "Van werelduurecordhouder Campenaerts weet je dat hij zich heel minutieus zal voorbereiden op de Olympische Spelen. Hij trekt weer naar Namibië en zal heel zijn seizoen afstemmen op Tokio zoals niemand anders dat kan", zegt De Cauwer.

   

  "Bovendien heeft Campenaerts een Japanse sponsor, waardoor hij mogelijkheden bij de vleet zal hebben in Japan om zich voor te bereiden op de tijdrit."

   

  "Als bondscoach Rik Verbrugghe denkt dat Campenaerts kans maakt op het podium, moet hij hem altijd selecteren voor de tijdrit. Maar als hij maar voor de 6e of 7e plaats kan gaan, laat je Campenaerts beter uit de selectie. Zo'n ereplaats is ook sterk, maar dan selecteer je beter iemand die beter is in de wegrit om de wegploeg rond Evenepoel zo sterk mogelijk te maken."

  VIDEO: Campenaerts verpulvert werelduurrecord

  Thomas De Gendt

  "Bij De Gendt kan het vriezen en dooien. Maar als Thomas De Gendt er echt voor gaat, dan kan hij heel ver geraken. Dat De Gendt nu al spreekt over de olympische tijdrit, zegt al veel over zijn ambities."

   

  "De Gendt is naast Evenepoel meer dan een joker. Een goede De Gendt kan ook op de weg een heel belangrijke rol spelen. Hij kan meeglippen in de vroege vlucht en het zelfs afwerken (als vroege vluchter)."

  VIDEO: De Gendt wordt 3e in Tour-tijdrit in Pau

  Laurens De Plus

  "Laurens De Plus was in Rio al van goudwaarde voor Greg Van Avermaet. In de wegrit zal De Plus normaal altijd in de selectie zitten."

   

  "En dat is net het grote pluspunt voor De Plus, dat hij er al sowieso bij zal zijn in de wegrit."

   

  "Als de bondscoach denkt dat Campenaerts geen kans maakt op een medaille, dan kan hij De Plus beter als 2e tijdrijder inzetten. Zo kan de wegselectie rond Evenepoel nog beter worden ingevuld."

  VIDEO: De Plus in tranen na olympische titel Van Avermaet in Rio

  Wout van Aert

  "Bij Van Aert hangt het af in hoeverre hij herstelt van zijn zware Tour-blessure. Maar dat ziet er goed uit."

   

  "Het voordeel voor Van Aert is dat hij in het Critérium du Dauphiné een soortgelijke tijdrit won over een lastig parcours. (Van Aert blies de tegenstand toen weg, nummer 2 Van Garderen had al 37 seconden aan zijn laars)."

   

  "Als blijkt uit testen dat Van Aert in de aanloop naar Tokio sterker is dan Campenaerts, dan maakt Van Aert een grote kans om het 2e ticket te ontvangen."

  VIDEO: Van Aert verbaast vriend en vijand in Dauphiné-tijdrit