Japanse biljartrivaal van Ceulemans overleden: "Voorbeeld en vriend verloren"

  Aan de vooravond van het WK driebanden heeft de biljartwereld afscheid moeten nemen van Nobuaki Kobayashi, tweevoudig wereldkampioen driebanden en jarenlang de grote rivaal van Raymond Ceulemans.

  Tussen 1970 en 1985 speelden Raymond Ceulemans en Nobuaki Kobayashi maar liefst 9 keer de finale van het WK driebanden en slechts 1 keer trok de Japanner aan het langste eind, in 1974. Tien jaar later zou hij dat nog eens overdoen, maar toen na een finale tegen die andere Belgische topbiljarter, Ludo Dielis.

   

  De rivaliteit tussen Kobayashi en Ceulemans oversteeg in die jaren, en ook daarna, het biljartlaken. Het is dan ook met verslagenheid dat de 80-jarige Ceulemans reageert op het overlijden van zijn 3 jaar jongere collega. "Ik heb een groot voorbeeld en een vriendelijk persoon verloren."

   

  Kobayashi overleed gisteren al in Tokio, uitgerekend één dag voor de start van het WK in Randers (Den).

  Retro: Ceulemans klopt Kobayashi in de WK-finale van 1985