Mazzu: "Ja, ik was verantwoordelijk, maar was ik wel de enige?"

  "Ik had nooit gedacht dat ik na 5 maanden al zou buitenliggen bij Genk", zegt Mazzu.

  Proximus Sports kon ex-Genk-coach Felice Mazzu strikken als analist voor de Champions League. Hij kwam er voor het eerst uitgebreid terug op zijn ontslag.

  Het ontslag kwam voor Felice Mazzu niet onverwacht, na het verlies tegen Gent voelde hij de bui hangen. "Ik voelde het aan de kilte die rond mij hing, vanuit het bestuur, mijn staf, maar ook de fans, die op het einde niet echt fair play waren. Het was de nederlaag te veel."

   

  "Als het in het voetbal niet goed gaat, moet er een verantwoordelijke gezocht worden en meestal is dat de trainer", beseft Mazzu. "Maar ik weet niet of ik de enige verantwoordelijke ben. Of misschien ben ik wel helemaal niet verantwoordelijk? Ik heb altijd hard gewerkt volgens mijn eigen overtuigingen."

   

  Toch is Mazzu niet verbitterd. Zo bekeek hij afgelopen weekend de eerste match van zijn opvolger Hannes Wolf tegen Moeskroen. "Genk slikte een vroege goal, zoals bij mij. Genk moest achtervolgen, zoals bij mij. Genk maakte gelijk, zoals soms bij mij. En Genk zag een goal afgekeurd voor buitenspel, zoals bij mij. Er was dus geen groot verschil, maar dat kun je na een paar dagen ook niet verwachten."

  "Ik moet leren om niets te doen, dat is niet evident"

  Voor Mazzu is het nu even wennen aan een leven zonder voetbal. "Het is voor het eerst in 25 jaar dat ik dat meemaak. Ik moet leren om niets te doen, dat is niet evident. Ik voel me helemaal leeg."

   

  Over een nieuwe uitdaging heeft hij dan ook nog niet nagedacht. "Aan de ene kant heb ik rust nodig om een episode te kunnen verwerken die niet makkelijk was. Ik had nooit gedacht dat ik na 5 maanden al zou buitenvliegen. Maar ik begin het voetbal toch ook al te missen."