Marco van Basten week "geschorst", zijn loon gaat naar goed doel

  Fox Sports zal deze week geen gebruik maken van analist Marco van Basten. De voormalige Nederlandse topvoetballer zorgde voor heel wat commotie met een "Sieg Heil"-uitspraak en wordt nu door de betaalzender even uit de schijnwerpers gehouden.

  Marco van Basten dacht na een interview met de Duitse coach van Heracles voor een komische noot te zorgen door het Duits van de interviewer te bespotten met de beladen nazileuze "Sieg Heil".

   

  Dat "grapje" viel op een koude steen. Sterker nog, het zorgde voor een storm van verontwaardiging, die ondanks excuses van Van Basten niet ging liggen. Fox Sports houdt zijn analist nu een tijdje in de luwte.

   

  Het loon dat Van Basten deze week had gekregen, zal doorgestort worden naar het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie. "Wat Van Basten deed, was dom en ongepast. Wij nemen afstand van wat hij gezegd heeft. Toch blijft Fox Sports achter de samenwerking met Van Basten staan. We verwelkomen hem volgende week opnieuw."