"Ik ben een man van het halfvolle glas, ik hoop op een fantastische Europese avond"

  Philippe Clement praat met de pers één dag voor de wedstrijd tegen Galatasaray.

  Club Brugge kan morgen zeker zijn van Europees voetbal na Nieuwjaar als het wint van Galatasaray. Zelfs de tweede plaats in de groep is nog mogelijk, maar daar zijn ze bij blauw-zwart niet mee bezig. "We hebben al een mooi parcours afgelegd, nu moeten we onszelf belonen", zegt trainer Clement.

  "We zijn al drie keer niet beloond"

  Clement kreeg op de persconferentie één dag voor de wedstrijd veel vragen over Diagne, ex-speler van Galatasaray en momenteel geschorst bij Club Brugge. "Het is een goede speler die een fout heeft gemaakt. Het is aan hem om te tonen dat hij bij het team wil horen. Als hij dat doet, zal hij terugkeren in de ploeg", gaf Clement kort mee.

   

  Club Brugge deed het op verplaatsing twee keer heel goed in de Champions League. Zowel in Madrid als Parijs verdiende blauw-zwart meer dan het kreeg. Ook in Istanbul wil de leider in de Jupiler Pro League iets laten zien. "PSG en Real Madrid hadden het hier heel moeilijk in hun wedstrijd. Ik verwacht ook voor ons een heel lastige avond", is Clement op zijn hoede.

   

  "Ik weet niet hoe ze zullen spelen en daar ben ik ook niet mee bezig. Het is gewoon een goede ploeg met heel veel kwaliteit. Ik ben een man van het halfvolle glas en ben dan ook niet met valkuilen bezig."

   

  "Ik ben enkel bezig met mijn ploeg voor te bereiden op een wedstrijd in moeilijke omstandigheden. Het zal van details afhangen. We moeten er alles aan doen om die in ons voordeel uit te laten draaien."

   

  "We zijn in deze groepsfase al drie keer niet beloond voor een goede wedstrijd", beseft Clement. "Dat is veel. Ik weet uit ervaring dat het heel mooie avonden kunnen zijn. Vorig jaar had ik met Racing Genk een fantastische avond tegen Besiktas. Ik heb er dit seizoen ook al een paar gehad met Club Brugge, onder meer in de kwalificaties. We hebben hard geknokt om hier te geraken. Ik hoop op zo'n avond morgen."

  Vorig jaar had ik met Racing Genk een fantastische avond tegen Besiktas. Ik heb er dit seizoen ook al een paar gehad met Club Brugge. Ik hoop op zo'n avond morgen.

  Philippe Clement

  "Vormer? Hij moest mee van mij!"

  Ruud Vormer is een opvallende aanwezige in Istanbul. De aanvoerder van Club Brugge is geschorst, maar moest van Clement toch mee naar Turkije. "Hij is gewoon heel belangrijk voor deze club. Daarom is hij ook aanvoerder. Hij speelt een goed seizoen en daarom is het jammer dat hij er niet bij is. Maar elk procent en detail, ook naast het veld, kan helpen. Daarom moest hij mee van mij. Van zo'n details kan het gewoon afhangen."

  De volledige persconferentie van Clement:

  Mechele: "Weten hoe het voelt om in stadion met fluitende fans te spelen"