Gérard verliest kansloos dubbelfinale op Masters, morgen revanche?

  Olsson en Gérard met de trofeeën voor de 2e plaats.

  Voor de 3e keer in 4 jaar tijd heeft rolstoeltennisser Joachim Gérard de finale van het dubbelspel op de Masters verloren tegen het Franse duo Houdet/Peifer. Gérard kan de teleurstelling morgen al doorspoelen in de finale van het enkelspel.

  De 49-jarige Stéphane Houdet en de 20 jaar jongere Nicolas Peifer zijn een ervaren tandem in het dubbelspel. In 2014 won Houdet de Masters aan de zijde van Joachim Gérard, deze keer stonden ze voor de 3e keer in 4 jaar tijd tegenóver elkaar in de finale.

   

  Was het de vorige keren nog telkens bijzonder spannend, dan was het nu een eenzijdige wedstrijd. Gérard en zijn Zweedse partner Stefan Olsson kregen geen vat op de 2 Fransen en verloren met 6-1 en 6-2.

   

  Gérard grijpt zo naast de kans op een uitzonderlijke dubbel, want hij speelt morgen ook de finale in het enkelspel. Daarin neemt hij het op tegen de Brit Alfie Hewett, de winnaar van de Masters in 2017. Gérard gaat op zoek naar een 4e Masters-zege.