Extra Time over Mirallas en Benson: "Elke speler kan punten in krant kopen"

  Mirallas

  Kevin Mirallas stond op het punt in te vallen, maar beende plots weg.

  Net nu de rust rond Lamkel Zé wat is teruggekeerd, lijkt Antwerp met Kevin Mirallas en Manuel Benson 2 nieuwe probleemkinderen te hebben. Terwijl het panel van Extra Time nog begrip heeft voor Mirallas, is dat er voor Benson veel minder.

  Antwerp heeft een van de grootste en best gestoffeerde kernen uit 1A, maar dat betekent ook dat heel wat spelers met naam en faam uit de boot vallen. Kevin Mirallas heeft moeite met zijn plaatsje in de kantlijn, wat bleek uit zijn weigering om tegen Gent in te vallen.

   

  Filip Joos: "Ik denk dat Bölöni iets zei als: "Haast je eens" of "Heb je er wel zin in?" en dat Mirallas dat verkeerd heeft opgevat. Maar het is ook máár Mirallas. De Mirallas van dit seizoen is geen speler die..."

   

  "Een Mbokani kan zich veel permitteren, maar hij doet de ploeg wel draaien en daarom mag hij dat. Een slimme trainer moet dit onderscheid maken."

   

  Peter Vandenbempt: "Mirallas is echt de kwaadste niet, maar hij is gefrustreerd. Er wordt veel van hem verwacht, en hij wil graag weer naar de nationale ploeg. Al vond ik het logisch dat hij tegen Gent op de bank zat."

   

  Arnar Vidarsson: "Het toont ook het niveau in België aan. Je moet godverdomme hard werken als je hier aan de bak wil komen."

  Over Benson en zijn stats: "In België kun je die punten kopen"

  Wie - in tegenstelling tot Mirallas - niet eens de selectie haalde bij Antwerp, is Manuel Benson. Vorig jaar was hij bij Moeskroen een van de smaakmakers van de terugronde. Als een soort hartenkreet gooide hij zijn goeie statistieken van toen online.

   

  Arnar Vidarsson is niet onder de indruk: "Hij heeft 4 maanden gepresteerd bij Moeskroen, daarna is het niet gelukt bij Genk en nu lukt het ook niet bij Antwerp. Je moet als jonge voetballer slimmer zijn. Kop in de grond en hard werken."

   

  Vidarsson relativeert ook de goeie statistieken waar Benson zo hoog mee oploopt. "Nu zet hij dat op Instagram, maar als een journalist hem een 5 geeft, is dat ineens een dommerik."

   

  "Het ergste is ook: als voetballer in België kun je die statistieken kopen. Je geeft een journalist wat inside information en je krijgt altijd een 7 (lacherige verontwaardiging aan tafel). Ik heb dan ook nooit een 6 gekregen. Altijd een 7!", doet Vidarsson er nog een schepje bovenop. "Nee, maar het klopt wel."