"Iran wil afscheid nemen van bondscoach Marc Wilmots"

  Volgens het Iraanse persagentschap IRNA hebben de Iraanse voetbalbond en Marc Wimots een akkoord bereikt over de vroegtijdige beëindiging van hun contract. Na een zwakke start in de voorronde dreigt Iran het WK in Qatar te missen.

  Marc Wilmots is nog maar een jaar bondscoach van Iran, maar na een hoopvolle start is het de voorbije maanden steil bergaf gegaan. Enkele weken geleden kwam al het nieuws naar buiten dat Wilmots zelf zijn contract zou willen opzeggen wegens wanbetalingen, nu zou de Iraanse bond zijn trainer ontslagen hebben wegens de matige sportieve prestaties.

   

  Volgens het Iraanse persagentschap IRNA is het ontslag van Wilmots al in kannen en kruiken en staat er met de Kroaat Branko Ivankovic zelfs al een vervanger klaar in de coulissen, al houdt de Iraanse bond zelf voorlopig de lippen stijf op elkaar.

   

  Een snelle aftocht in Iran zou voor Wilmots hoe dan ook een nieuwe deuk in zijn blazoen zijn. Na zijn succesvolle periode bij de Rode Duivels kende hij immers ook al weinig succes als bondscoach van Ivoorkust.