Deontay Wilder behoudt WBC-gordel dankzij vernietigende rechtervuist

  Deontay Wilder blijft de ongeslagen wereldkampioen boksen bij de zwaargewichten. De 40-jarige Cubaan Luis Ortiz probeerde Wilder te onttronen, maar maakte in de 7e ronde kennis met de rechter van de Amerikaan.

  Deontay Wilder en Luis Ortiz stonden een jaar geleden al eens tegenover elkaar in de ring, een match die Wilder toen niet zonder de nodige moeite wist te winnen. Het zorgde ervoor dat de Cubaan aanspraak maakte op een rematch, die ook nu weer een gelijkopgaande - zij het niet echt opwindende - kamp opleverde.

   

  6 ronden lang leek Wilder de kamp te ondergaan of indien mogelijk het gevecht te ontwijken. Maar toen hij in de 7e ronde een opening zag, twijfelde hij niet om zijn vuisten te laten spreken. Zijn rechter landde vol op het gezicht van Ortiz, die door de scheidsrechter werd uitgeteld.

   

  Het is de 42e overwinning in 43 profkampen voor Wilder, de 41e met een knock-out. 1 keer stapte hij uit de ring na een onbesliste kamp, tegen de Engelsman Tyson Fury. Een rematch van dat gevecht staat al op het programma voor februari.

  De entree van Wilder was ook al niet te versmaden