Thomas De Gendt: "Ik wil ook kandidaat zijn voor olympische tijdrit"

  Thomas De Gendt in actie op het BK tijdrijden 2019.

  België mag twee tijdrijders naar de Olympische Spelen sturen en er komen steeds kandidaten bij. Nu geeft ook Thomas De Gendt aan dat hij de olympische tijdrit wel ziet zitten.

  Thomas De Gendt is samen met Tim Wellens op avonturentocht in Spanje en sprak daar met Chris Picavet. Daarin kwamen ook zijn doelen voor 2020 aan bod en De Gendt wil ook werk maken van de tijdrit op de Olympische Spelen in Tokio.

   

  "Ik denk dat Victor (Campenaerts) en Wout (van Aert) nog een streepje voor hebben, maar ik zou me toch graag als kandidaat naar voren schuiven. Ze mogen me vragen om me klaar te houden voor die olympische week. Ik denk dat als je 5 of 6 kandidaten hebt, dat iedereen wel scherp zal staan."

   

  De Gendt ziet de Tour als ideale voorbereiding. "Ik heb heel mijn jaar ingepland om super te zijn in de Tour en de Olympische Spelen vallen een week later. Dat komt ideaal uit, want ik kan die superconditie een week doortrekken", zegt De Gendt. Remco Evenepoel is als enige Belgische wielrenner al zeker van een plaats in Tokio.

  "Bereid om meer aandacht te besteden aan tijdrijden"

  Volgend jaar wil De Gendt ook meer focussen op zijn tijdrit. "Ik heb dit jaar een stap gezet in het tijdrijden en ik ben ook bereid om er nog meer aandacht aan te besteden", legt de renner van Lotto-Soudal uit.

   

  "Als je twee keer derde wordt in een tijdrit in een grote ronde, dan hoor je bij de betere tijdrijders. Ik ben misschien geen wereldtop, maar op een lastig parcours mag ik zeker top 5 ambiëren. Ik probeer nu een extra stap te zetten en hopelijk komt er dan een zege uit in het tijdrijden."

  De reportage uit Sportweekend met De Gendt en Wellens