Het kan niet op: Flamengo wordt kampioen tijdens viering Copa Libertadores

De selectie van Flamengo beleeft een geweldig weekend.

Voor voetbalclub Flamengo is het een geweldig weekend. Daags na de overwinning in de Copa Libertadores, werd het zonder te spelen nu ook kampioen van Brazilië. De tienduizenden fans in de straten van Rio hadden meteen een tweede reden om te vieren.

De hele selectie van Flamengo werd vandaag in Rio de Janeiro door tienduizenden fans opgewacht voor de viering van de zege in de Copa Libertadores, de Zuid-Amerikaanse versie van de Champions League. 

 

Tijdens de feestelijkheden kregen de spelers en supporters van de rood-zwarten nog meer goed nieuws. Eerste achtervolger Palmeiras verloor voor eigen volk met 1-2 van Gremio, waardoor Flamengo voor de 7e keer kampioen van Brazilië is. Met nog 4 speeldagen op de teller, is de kloof van 13 punten niet meer te overbruggen.

 

De laatste keer dat een club uit Brazilië zowel de Copa Libertadores als de landstitel won was in 1960, toen Pelé met Santos de 2 prijzen pakte.