Kimeli gaat broertjes Bouchikhi vooraf in CrossCup in Roeselare

  Isaac Kimeli heeft de CrossCup-manche in Roeselare naar zijn hand gezet. Opvallend, niet omdat Kimeli de beste was, maar wel omdat hij op het laatste moment besliste om toch aan de lange cross deel te nemen. Het is dan ook voor die afstand dat Kimeli zich plaatste voor het EK in Lissabon.

  Samenvatting van de CrossCup in Roeselare

  Isaac Kimeli zegeviert in Roeselare

  Kleine verrassing bij de start, want Isaac Kimeli had in laatste instantie het geweer van schouder veranderd. In plaats van de korte cross te lopen met het oog op de gemengde competitie op het EK koos Kimeli voor de lange cross.

   

  Kimeli kon met een zege zijn kwalificatie voor Lissabon extra in de verf zetten, maar Soufiane Bouchikhi gaf het hem niet cadeau. Die laatste pakte in de slotkilometer uit met een versnelling die Kimeli even onder druk zette. Even, want Kimeli loste het makkelijk op en had nog genoeg over voor zijn slotsprint. In de strijd om de 3e plaats rekende Lahsene Bouchikhi, het broertje van, af met Michaël Somers.

   

  Bij de vrouwen was er iets minder spanning, ook al omdat Hanne Verbruggen andermaal snel voor de aanval koos. Stephanie Barnes kwam op het einde nog opzetten, maar te laat. De 3e plaats was voor Hanna Vandenbussche, die door het forfait van Verbruggen aanspraak mag maken op een EK-ticket.

  Uitslag bij de mannen

  1.  Isaac Kimeli
  2. Soufiane Bouchikhi
  3. Lahsene Bouchikhi
  4. Michaël Somers
  5. Bashir Abdi

  "Na de broers Borlée de broers Bouchikhi!"

  • Isaac Kimeli (winnaar): "De conditie ging de voorbije weken omhoog en mijn lactaattesten woensdag waren heel goed. Daarom besliste de coach om mij toch de lange cross te laten lopen. Het is misschien jammer voor de gemengde ploeg op het EK, maar ze hebben ook zonder mij een mooie ploeg. Ze zullen dat goed doen.

   

  • Soufiane Bouchikhi (2e): "Na de broers Borlée zijn er nu ook de broers Bouchikhi (lacht). Ik had niet verwacht al zo sterk voor de dag te komen. Ik was nog maar net met mijn opbouw bezig. Het EK? Eigenlijk was ik niet van plan om deel te nemen, want ik heb daar geen doel van gemaakt. Misschien is het een optie om mee te doen met het team."

   

  • Lahsene Bouchikhi (3e): "Ik wist dat ik goed zat vandaag. Ik mag nu voor het eerst naar het EK bij de senioren, maar veel verwacht ik er niet van, want ik kom van ver. Het is wel plezant dat ik samen met mijn broer zo sterk voor de dag kan komen."

  Isaac Kimeli: “De conditie ging de voorbije weken omhoog”

  Soufiane Bouchikhi: “Na de broers Borlée zijn er nu ook de broers Bouchikhi”

  Lahsene Bouchikhi: “Plezant dat ik samen met mijn broer zo sterk voor de dag kan komen”

  Uitslag bij de vrouwen

  1.  Hanne Verbruggen
  2. Stephanie Barnes (GBr)
  3. Hanna Vandenbussche

  Verbruggen: "Ik pas voor het EK, want ik loop een marathon"

  • Hanne Verbruggen (winnares): "Ik maak weer dezelfde fout als in Mol door zo snel te starten, al was ik deze keer wel trager. Ik hoopte dat de anderen zouden meekomen, maar dat was niet zo. Ik voelde me nochtans niet zo goed bij de start, na een zware week op het werk en door een verkoudheid. Ik ga niet naar het EK veldlopen, omdat ik volgende week een marathon loop in Valencia. Ik hoop 2u35' te lopen. dat ligt binnen mijn mogelijkheden. In april hoop ik dan de olympische limiet te halen."

   

  • Hanna Vandenbussche (3e): "Na Mol heb ik een klik gemaakt. "Komaan, Hanna, let meer op je eten en zo." Het resultaat is er naar. Ik hoop dat ik naar het EK mag. Ik was er al 2 keer bij, maar heb toen niet op mijn waarde gelopen. Ik wil de bond tonen dat ik daar wel mijn plaats heb."

  Hanne Verbruggen: “Hoop in april voor de limiet voor de Spelen te gaan”

  Hanna Vandenbussche: “Hoop echt dat ik mij kan tonen op het EK”