Getergde voorzitter van de Russische atletiekbond stapt op

  Dmitri Sjljachtin gooit zijn kap over de haag. De voorzitter van de Russische atletiekbond houdt de eer aan zichzelf nadat hij geschorst was in een dopingonderzoek.

  Voorzitter Sjljachtin en verschillende andere functionarissen van de federatie worden ervan beschuldigd dat ze valse verklaringen afgelegd hebben en geknoeid hebben met documenten om hoogspringer Daniel Lisenko te beschermen.

   

  De Athletics Integrity Unit (AIU) van de IAAF deed onderzoek naar de hoogspringer omdat hij drie keer in de fout gegaan was met het aangeven van zijn verblijfplaats en daardoor niet beschikbaar was voor een dopingcontrole.

   

  Vrijdag besliste de Internationale Atletiekfederatie (IAAF) de herintegratieprocedure van de Russische atletiekbond, geschorst sinds november 2015, te stoppen.

   

  Een dag later volgde het bericht dat het Compliance Review Committee (CRC) van het Wereldantidopingagentschap WADA adviseert om het Russische antidopingagentschap (Rusada) als niet-conform aan te wijzen wanneer het Uitvoerend Comité van het agentschap op 9 december bijeenkomt in Parijs.

   

  Rusland dreigt zo uitgesloten te worden van deelname aan de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokio.