Rusland - Canada en Groot-Brittannië - Spanje zijn de halve finales

  Rafael Nadal en Marcel Granollers vieren hun dubbelzege.

  In de Daviscup naderen we de ontknoping. Vandaag vinden in Madrid de halve finales plaats.

  Canada wist zich als eerste te plaatsen voor de halve finales, ten koste van Australië, dat in de groepsfase nog te sterk was voor België. De Canadezen wonnen met 2-1.

   

  In de halve finales neemt Canada het vandaag op tegen Rusland, dat Servië met 2-1 huiswaarts stuurde. 

   

  Andrej Roeblev (ATP-23) klopte Filip Krajinovic (ATP-40) in het eerste enkelspel. Novak Djokovic, 's werelds nummer 2, versloeg vervolgens Karen Khatsjanov (ATP-17). In het beslissende dubbelspel waren Khatsjanov en Roeblev te sterk voor Djokovic en Victor Troicki.

   

  Groot-Brittannië had genoeg aan twee overwinningen in de enkelduels om Duitsland uit te schakelen. Kyle Edmund (ATP-69) opende de ontmoeting met winst tegen Philipp Kohlschreiber (ATP-79). Daniel Evans (ATP-42) maakte de triomf compleet door Jan-Lennard Struff (ATP-35) te verslaan.

   

  Andy Murray speelde niet. De Brit is niet in topvorm, maar moedigde zijn ploegmaats wel aan vanaf de zijlijn. Wellicht komt hij ook vandaag niet in actie tegen Spanje.

   

  Spanje plaatste zich vannacht als laatste voor de halve finales. Argentinië ging met een felbevochten 2-1 voor de bijl tegen het gastland. 

   

  Guido Pella (ATP-25) bracht de Argentijnen op voorsprong met een zege tegen Pablo Carreno (ATP-27). Rafael Nadal hing de bordjes gelijk met een droge 6-1, 6-2 tegen Diego Schwartzman (ATP-14).

   

  In het beslissende dubbelspel gingen Nadal en Marcel Granollers in een match van 2 uur en 27 minuten voorbij Leonardo Mayer en Maximo Gonzalez. De setstanden: 6-4, 4-6 en 6-3.

  Tweets:

  Veel emoties bij Nadal.