Red Lions treffen Nederland en Duitsland in olympische groepsfase

  De Red Lions zijn een van de favorieten voor olympisch goud.

  De Red Lions kennen hun tegenstanders in de groepsfase van de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. De Belgische hockeymannen nemen het onder meer op tegen Nederland, Duitsland en Groot-Brittannië.

  De groepen op de Olympische Spelen worden samengesteld op basis van de wereldranglijst. Als tweede op die ranking, amper 2 puntjes achter Australië, kregen de Red Lions Nederland (WR-3), Duitsland (WR-6) en Groot-Brittannië (WR-7) als zwaarste kleppers in hun groep. Canada (WR-10)  en Zuid-Afrika (WR-15) maken de groep volledig.

   

  De eerste vier teams van elke poule plaatsen zich voor de kwartfinales. De Red Lions werden vorige zomer Europees kampioen in eigen land in Antwerpen. Vorig jaar veroverden de Belgische hockeymannen in het Indische Bhubaneswar WK-goud. Drie jaar geleden op de Spelen in Rio de Janeiro verloren de Belgen de finale van Argentinië.

  groep A groep B
  Australië BELGIE
  Argentinië Nederland
  India Duitsland
  Spanje Groot-Brittannië
  Nieuw-Zeeland Canada
  Japan Zuid-Afrika