"Frozen 3" met Tim Wellens en Thomas De Gendt in de hoofdrol

  Thomas De Gendt en Tim Wellens ploeteren door de sneeuw.

  The Final Breakaway2, het meerdaagse fietsavontuur van Lotto Soudal-maatjes Thomas De Gendt en Tim Wellens, is net iets avontuurlijker uitgedraaid dan gepland. Het duo moet de besneeuwde Spaanse bergtoppen bedwingen.

  Vorig jaar na de Ronde van Lombardije hadden Wellens en De Gendt nog niet voldoende op de fiets gezeten. Ze besloten van het Italiaanse Como in zes dagen naar huis te fietsen, goed voor 1.002 kilometer.

   

  De start van een mooie traditie, vonden ze, want ook dit seizoen planden ze nog een meerdaags avontuur na het seizoen. In Spanje zouden ze 700 kilometer van de Montañas Vacías - letterlijk: de lege bergen - ontdekken. Maar hun reis begon met tegenslag: door een scheurtje in de bovenbuis van de fiets van Wellens en een migraineaanval bij De Gendt werd hun avontuur twee dagen uitgesteld.

   

  Vandaag begon het duo dan aan hun avontuur in het "Lapland van Spanje", maar dan misschien iets te letterlijk. De bergtoppen in Spanje zijn al bedekt met een mooi laagje sneeuw. Hun "Final Breakaway" wordt dus nog wat pittiger dan verwacht.

  Enkele sfeerbeelden: