Eliud Kipchoge en Dalilah Muhammad IAAF-atleten van het Jaar

    Veel schoon volk op het IAAF-gala in Monaco.

    Marathonloper Eliud Kipchoge en hordeloopster Dalilah Muhammad zijn op het gala van de Internationale Atletiekfederatie (IAAF) uitgeroepen tot atleten van het Jaar.

    Eliud Kipchoge werd dit jaar de eerste die een marathon onder de 2 uur liep. Zijn prestatie werd niet gehomologeerd als wereldrecord omdat de Keniaan die prestatie niet neerzette in een wedstrijd. De enige wedstrijd dit jaar van Kipchoge was de marathon van Londen, die hij ook won.

     

    Muhammad kroonde zichzelf tot wereldkampioene op de 400 meter horden. De Amerikaanse verbeterde ook twee keer het wereldrecord op die afstand. "Het was een fantastisch jaar, ik ben zo dankbaar voor deze trofee", zei Muhammad.