18-jarige Daniel zet Maldini-dynastie voort bij AC Milan

  Treedt Daniel Maldini dit weekend in de voetsporen van grootvader Cesare en vader Paolo?

  De 18-jarige Daniel Maldini, zoon van Paolo en kleinzoon van Cesare, is geselecteerd door Milan-coach Stefano Pioli voor de competitiewedstrijd vandaag tegen Napoli. De Maldini-dynastie wordt zo 10 jaar na het afzwaaien van vader Paolo voortgezet bij de Rossoneri.

  Daniel Maldini is een aanvallende middenvelder. Recentelijk verlengde de 18-jarige Maldini nog zijn contract tot 2024.

   

  Op de zomertournee van Milan mocht hij al mee opdraven bij het eerste elftal, maar nu is hij ook voor het eerst opgeroepen voor een officiële match: de competitiewedstrijd straks thuis tegen Napoli.

   

  Grootvader en vader Maldini hebben alletwee een groot aandeel gehad in de successen van Milan. De in 2016 overleden Cesare Maldini droeg 12 seizoenen het Milan-shirt. Daarin kroonde hij zich vier keer tot landskampioen en won hij één keer de Europacup I. Hij coachte de Rossoneri tweemaal: in 1973-74 en in 2001.  

   

  Zijn zoon Paolo, beschouwd als één van de beste verdedigers aller tijden, heeft het record van gespeelde Serie A-matchen (647) op zijn naam, allemaal voor Milan. Hij won zeven keer het Italiaanse kampioenschap en vijf keer de Champions League. Paolo, die vandaag technisch directeur is bij de club van zijn hart, ziet mogelijk dit weekend dus zoonlief debuteren in de Serie A.

  Cesare Maldini (r) was tussen '96 en '98 en in 2001 nog coach van zoon Paolo (l) bij respectievelijk het Italiaanse nationale elftal en AC Milan.