Special Olympics Belgium haalt recordbedrag op tijdens gala-avond

  Roberto Martinez, bondscoach van de Rode Duivels, bij zwemmer Pieter Schram.

  Special Olympics Belgium organiseerde gisteren voor de derde keer al “The Stars of the Heart”, een gala-avond waar tal van Special Olympics-atleten, topsporters en nationale en internationale bekendheden aanwezig waren. Via het evenement werd er geld opgehaald om de werking van de organisatie te optimaliseren en om nog meer atleten te kunnen bereiken.

  Onder de bijna 500 gasten waren onder meer Yanina Wickmayer, Tomas Van Den Spiegel, Roberto Martinez, Lieven Maesschalck, Jean Michel-Saive, Nicola Philippaerts, Piet den Boer, Henny Seroeyen en Natalia Vodianova aanwezig. 

   

  Zij namen later op de avond ook deel aan een veiling. Tal van voorwerpen, reizen en unieke belevenissen werden van de hand gedaan voor het goede doel. Onder meer een voetbalshirt van België, gesigneerd door alle Rode Duivels, werd geveild. De opbrengst van de avond bracht in totaal een recordbedrag van 366.000 euro op.

  20.000 atleten tegen 2020

  Met het geld wil Special Olympics Belgium zijn werking optimaliseren, meer atleten kunnen aanspreken en die vervolgens nog beter begeleiden. “De grote opbrengst brengt ons een stap dichter bij ons doel om 20.000 atleten met een verstandelijke beperking te bereiken tegen 2020", aldus Zehra Sayin, CEO van Special Olympics Belgium.


  Wie de atleten volgend jaar aan het werk wil zien, moet het Hemelvaartweekend van 2020 (20 tot 23 mei) aankruisen in zijn agenda. Dan vinden in Antwerpen de Nationale Spelen plaats.  

  Bondscoach Roberto Martinez toont het shirt aan de zaal.

  Een van de topstukken tijdens de veiling van gisteren was een gesigneerd shirt van de Rode Duivels.

  De aanwezige sportpersoonlijkheden, zoals Yanina Wickmayer, kregen van de atleten een medaille overhandigd.