Pro League in nieuwe campagne: "Gebrek aan respect brengt voetbal ernstige schade toe"

    De Pro League heeft vandaag zijn "Respect"-campagne gelanceerd. Daarin roept de vereniging van Belgische profclubs de supporters op om respect te tonen in het stadion. In het campagnefilmpje worden oerwoudgeluiden, bengaals vuur en het gooien van bekers veroordeeld. "Want een gebrek aan respect brengt het voetbal ernstige schade toe."

    De nieuwe spot van de Pro League werd door alle profclubs ondertussen gedeeld en roept iedereen op om meer respect te tonen in en rond de voetbalstadions. "Supporters hebben de unieke kracht om tijdens de wedstrijd een sfeer te creëren die hun ploeg vooruitstuwt en de tribunes verbindt. We willen onze fans aanmoedigen om daar gebruik van te maken. Aan negatief gedrag heeft  niemand iets", klinkt het.

     

    "Noch de spelers op het veld, noch de medewerkers die mee de wedstrijd dragen, en al helemaal niet de overgrote meerderheid van de fans die vooral van de wedstrijd willen genieten en hun ploeg willen steunen. Een gebrek aan respect brengt het voetbal ernstige schade toe."