Porto zet 125 miljoen euro op hoofd van 17-jarig toptalent Fabio Silva

  Fabio Silva, die vorig jaar de Youth League won met Porto, ligt tot 2022 vast. Zijn opstapclausule ging van 25 naar 125 miljoen euro.

  De 17-jarige Portugese aanvaller Fabio Silva heeft een record verbeterd in het Portugese voetbal. Niet op het veld, maar wel contractgewijs: Porto plakte een opstapclausule van 125 miljoen euro op het hoofd van de talentvolle centrumspits.

  Het gaat snel voor Fabio Silva. Hij won vorig jaar met Porto de Youth League. Toen had hij in zijn contract een vertrekbepaling van 25 miljoen euro staan.

   

  Sindsdien werd hij evenwel achtereenvolgens de jongste speler die ooit voor Porto speelde in zowel de nationale competitie als in Europees verband. En hij werd de jongste doelpuntenmaker in een officiële ontmoeting voor de club.

   

  Vandaag kwam er dus een clausule in zijn contract, waarvan de duur evenwel behouden bleef tot 2022. Het absolute transferrecord in Portugal werd vorige zomer gebroken door Joao Felix, die voor 126 miljoen euro Benfica ruilde voor Atletico Madrid. Zijn opstapclausule was 120 miljoen euro.