Leandro Trossard is opnieuw speelklaar bij Brighton & Hove Albion

  Leandro Trossard

  Leandro Trossard.

  Brighton & Hove Albion kan zaterdag in de thuiswedstrijd in de Premier League tegen Leicester City rekenen op Leandro Trossard. De flankaanvaller blesseerde zich vorige week bij de Rode Duivels aan de enkel, maar is opnieuw klaar voor de strijd.

  Brighton-coach: "Trossard trainde al mee en is klaar om te spelen"

  Trossard blesseerde zich in Tubeke op training voor afreis naar Rusland. Er werd vervolgens besloten dat de Limburger de trip naar Sint-Petersburg niet hoefde mee te maken. Hij keerde meteen terug naar Engeland om zich bij zijn club verder te laten verzorgen en miste zo ook het slotduel van de Rode Duivels in de EK-kwalificatiecampagne tegen Cyprus.

   

  "Leandro sloeg zijn enkel om bij de Rode Duivels, maar zonder veel erg", legde coach Graham Potter uit. "Hij verliet de Belgische selectie meer uit voorzorg. Hij trainde de voorbije dagen mee met ons en is klaar om te spelen."

   

  Brighton staat na 12 speeldagen 11e in de Premier League met 15 punten. De 24-jarige Trossard, die afgelopen zomer de overstap maakte van landskampioen Racing Genk, kwam door blessureleed nog maar tot 6 officiële duels voor de Seagulls, waarin hij wel al 2 keer scoorde.