Van Herck: "Goffin heeft niet zijn beste Daviscup-ontmoeting gespeeld"

  Johan Van Herck kon David Goffin niet voorbij De Minaur helpen.

  Captain Johan Van Herck bleef met een "heel raar gevoel" achter na de uitschakeling van België in de vernieuwde Daviscup. "Maar we hebben geschiedenis geschreven in de oude formule en moeten dat ook kunnen in de nieuwe formule", toonde hij zich strijdvaardig.

  De twee nederlagen in het enkelspel tegen Australië deden de Belgen de das om  in de Daviscup. Ook de opgave van de Australiërs in het dubbelspel kon niets meer veranderen aan de uitschakeling. 

   

  "Ik blijf met een heel raar gevoel achter", zei captain Johan Van Herck. "We wisten dat het een moeilijke ontmoeting zou worden tegen Australië, maar we konden ons niveau niet omhoog tillen. We hebben nochtans kansen gehad om het om te draaien."

   

  "Steve Darcis heeft een goede wedstrijd gespeeld, maar Kyrgios was gewoon te sterk. David Goffin begon niet goed en kwam niet in de wedstrijd. Te weinig druk, te weinig lengte in zijn slagen... Als een speler een slecht gevoel heeft, is het moeilijk als coach om dat nog te veranderen."

   

  "We moeten er niet over discussiëren: Goffin heeft niet zijn beste Daviscup-ontmoeting gespeeld. Maar het was een enorm lang en moeilijk seizoen voor hem. Iedereen heeft recht op een mindere dag. Je wint samen en je verliest samen."

  "Het blijft magistraal om voor je land te kunnen spelen"

  Wat onthoudt Van Herck van de vernieuwe Daviscup? "Het heeft geen zin om te blijven mekkeren over de nieuwe formule. We moeten verder kijken. Het is jammer dat de oude formule weg is, maar we moeten van de nieuwe formule een succes proberen te maken. Het blijft magistraal om voor je land te kunnen spelen."

   

  "We hebben dit jaar een heel sterke Kimmer Coppejans gezien, we hebben een dubbelteam ontdekt. We zijn ontgoocheld dat we uitgeschakeld zijn, maar we hebben ook kansen om weer op niveau te komen. We hebben geschiedenis geschreven in de oude formule en werken nu stap voor stap om ook geschiedenis te schrijven in de nieuwe formule."

   

  Dat zal dan wel zonder Steve Darcis zijn, die zijn laatste Daviscup-wedstrijd achter de rug heeft. "Ik heb hoogtepunten bereikt met Steve, een ongelofelijke gast", zegt Van Herck. "Je kan alleen maar respect hebben voor de manier waarop hij is teruggekomen. Of hij mijn opvolger kan zijn? Daarover kan ik niet beslissen, maar hij heeft zeker de capaciteiten."

  Of Darcis mijn opvolger kan zijn? Daarover kan ik niet beslissen, maar hij heeft zeker de capaciteiten.