Slachtoffer Taison toch een match geschorst, spelersvakbond "teleurgesteld"

  De Braziliaanse ster van Sjachtjor Donjetsk Taison wordt toch een wedstrijd geschorst door de Oekraïnse voetbalbond omdat hij reageerde op racisme. De internationale voetbalvakbond FIFPro had een verzoek ingediend om de kaart kwijt te schelden.

  Op 10 november speelden aartsrivalen Sjachtjor en Dinamo Kiev tegen elkaar. Aanhangers van Dinamo ontsierden de match met oerwoudgeluiden. Taison reageerde door zijn middenvinger te tonen en de bal in de tribunes te trappen. Hij kreeg rood en verliet huilend het veld.

   

  De FIFPro had de tuchtcommissie van de Oekraïnse voetbalbond gevraagd om geen gevolg te geven aan de rode kaart, maar daar had die geen boodschap aan. Taison wordt een wedstrijd geschorst en heeft ook twee voorwaardelijke speeldagen schorsing boven het hoofd hangen. 

   

  Dinamo Kiev kreeg een boete van 20.000 dollar en moet een wedstrijd achter gesloten deuren spelen. Dinamo kreeg ook een tweede match zonder fans als voorwaardelijke straf.

   

  De FIFPro zegt in een verklaring dat ze teleurgesteld is. "Een slachtoffer van racisme bestraffen is niet te begrijpen en speelt die mensen in de kaart die dit soort gedrag promoten."