Storck: "We moeten voor de winterbreak weg van de laatste plaats"

  Bernd Storck wil Cercle Brugge redden.

  Zaterdagavond zullen de zenuwen vanaf 20 uur de hoogte in schieten in het Waasland. Daar wordt een zespuntenduel tussen de laatste en voorlaatste gespeeld: Waasland-Beveren en Cercle Brugge. "Ik probeer de spelers plezier te laten beleven", zegt Cercle-trainer Storck.

  Sinds de aanstelling van Bernd Storck bij Cercle Brugge is er beterschap te merken bij de vereniging, maar uitgerekend de Duitser zorgde tijdens de interlandbreak ongewild voor wat onrust. Racing Genk had Storck op zijn shortlist als nieuwe trainer.

   

  "Ik heb ook veel gelezen", zegt Storck aan Sporza. "Het enige dat waar is, is dat Genk contact heeft. Maar nooit met mij persoonlijk. Er is ook nooit onderhandeld. De situatie was een beetje grappig voor mij."

   

  "Feit is dat ik hou van dit project. Ik heb met  de bazen van Cercle en Monaco gesproken over wat we dit seizoen willen doen en misschien ook over wat we in de toekomst willen doen. Ik ben blij om hier te zijn."

   

  Nu het verhaal rond Racing Genk van de baan is, kijkt iedereen bij Cercle met spanning vooruit naar de match tegen degradatieconcurrent Waasland-Beveren. "Het is inderdaad een belangrijke match, want we spelen tegen een rechtstreekse concurrent."

   

  "Ik denk dat het interessant wordt. Beide teams wonnen hun vorige match en wij spelen buitenshuis. Ik heb er wel vertrouwen in dat we een volgende stap kunnen zetten. Dat betekent hetzelfde spel ontwikkelen buitenshuis als in eigen huis."

  Er is nooit onderhandeld met Racing Genk. Ik ben blij bij Cercle Brugge.

  Bernd Storck

  "Het komt goed met Cercle Brugge"

  Op de vorige speeldag behaalde Cercle Brugge een late, maar levensbelangrijke zege. "Dat we in de laatste minuten nog konden scoren tegen STVV gaf ons veel moreel. Psychologisch was het heel positief."

   

  Psychologie en een positieve ingesteldheid zijn momenteel de codewoorden van Bernd Storck. "Cercle staat sinds het begin van het seizoen onderaan. Onze vele jonge spelers hadden waarschijnlijk een ander idee toen ze naar hier kwamen. Met 19 nieuwe spelers heb je ook tijd nodig. Ik probeer iedereen samen te brengen door altijd positief te zijn."

   

  "Ik geef de spelers vertrouwen, individuele oefeningen en probeer ze plezier te laten beleven. We moeten weg van de laatste plaats. Psychologisch wordt het belangrijk dat voor de winterbreak te doen. Zo kunnen we met een positief gevoel op winterstage en ons zo voorbereiden op het nieuwe jaar."

   

  "Elke match was en is nu een finale, maar ik wil geen stress creëren. We zijn op de goede weg. Het komt goed met Cercle."