Shirtverwarring Batshuayi-Boyata krijgt een staartje na klacht van de UEFA

  De Belgen riskeren een sanctie van de UEFA.

  De Europese voetbalbond UEFA lacht niet met een stukje slapstick in Rusland-België van afgelopen zaterdag. Na de pauze verscheen Dedryck Boyata op het veld met het shirt van Michy Batshuayi. De blunder werd na enkele minuten opgemerkt en Boyata speelde de match met zijn eigen shirt uit, maar de UEFA roept de Belgische bond op het matje.

  De UEFA heeft woensdag laten weten een disciplinaire procedure te hebben geopend tegen de Belgische voetbalbond.

   

  De overkoepelende Europese voetbalbond klaagt de KBVB aan voor twee overtredingen op haar wedstrijdreglement, een laattijdige aftrap en shirtverwarring, tijdens het duel in Rusland (1-4) van vorige week zaterdag.

   

  De ethische commissie van de UEFA buigt zich op 12 december over de zaak.   

   

  Naast de Rode Duivels werden ook onder meer Nederland (herhaling op groot scherm), Portugal (veldinvasie) en Denemarken (veldinvasie en afsteken van vuurwerk) aangeklaagd.

   

  De zwaarste feiten werd Roemenië aangewreven. De Roemeense voetbalbond moet zich verantwoorden voor racistisch gedrag van haar fans bij de EK-kwalificatiewedstrijd van vrijdag, thuis tegen Zweden (0-2).