"Niet Beerschot tegen Vreven, maar Beerschot tegen Lokeren"

  Stijn Vreven maakt de overstap van het Kiel naar Daknam: "Hopelijk voor lange duur."

  Bij Lokeren hebben ze Stijn Vreven als nieuwe coach voorgesteld. Die debuteert uitgerekend tegen de ploeg waar hij enkele weken geleden werd ontslagen: Beerschot. "Ik weet dat dit mooi is voor de buitenwereld, maar ik heb geen rancunes."

  Nauwelijks 2 dagen na het ontslag van Glen De Boeck bij Lokeren werd Stijn Vreven al aangetrokken. "Ik kreeg na mijn ontslag bij Beerschot ook een aanbieding van Lommel, maar die heb ik naast mij neergelegd (ze kozen er voor Peter Maes, red)", zegt Vreven bij zijn voorstelling.

   

  "De uitdaging met Lokeren ga ik wel aan. Dit is een club met traditie. Ik wil dat het opnieuw goed gaat met dit Lokeren. Eigenlijk is het ontoelaatbaar dat deze club onderaan het klassement bengelt. Gelukkig is er nog maar 1 match gespeeld in de terugronde."

   

  "Ik heb de laatste match van Lokeren gezien en er zijn van die wedstrijden waarin alles tegenslaat. Ik zal wat De Boeck hier heeft neergezet gebruiken en mijn eigen accenten en visie toevoegen."

   

  "Om te klappen, heb je 2 handen nodig: in mijn ene hand zit de passie, het professionalisme en het mentale aspect, in de andere hand zit het tactische, het voetbaltechnische. In dat laatste heb ik mij de afgelopen jaren ontwikkeld."

  Vreven naar het Kiel: "Ik heb geen rancunes"

  Stijn Vreven zal donderdag een eerste keer de training leiden bij Lokeren, zaterdag zit hij al op de bank voor zijn eerste match, uitgerekend op het Kiel. "Ik weet dat het voor de buitenwereld mooi is, een coach die met zijn nieuwe team meteen zijn oude team bekampt. Maar het is dit weekend niet Beerschot tegen Vreven, maar wel Beerschot tegen Lokeren. Ik heb geen rancunes."

  De Vries: "Ik denk dat we een goeie keuze gemaakt hebben"

  Voorzitter Louis de Vries beleefde enkele stormachtige dagen, waarin hij afscheid nam van zijn "vriend" Glen De Boeck en bijna meteen Stijn Vreven aanstelde als zijn opvolger. "Na een lang gesprek, dat voornamelijk over voetbal ging, waren we er snel uit. Vreven is onze trainer tot het einde van dit seizoen. Of er daarna een vervolg komt, zien we in de nabije toekomst wel. We hopen dat het een verhaal wordt van lange duur."

   

  "Onze nieuwe trainer overtuigde ons van zijn visie. Ik ken Vreven natuurlijk al lang, zeker als speler. Nu zullen we op een andere manier samenwerken. Ik twijfel niet aan zijn capaciteiten, ik denk dat we een goeie keuze gemaakt hebben."