Ook Ineos gaat jeugdige toer op: 18-jarige Spanjaard tekent voor 4 jaar

  Carlos Rodriguez

  Carlos Rodriguez werd de voorbije 2 jaar telkens Spaans kampioen tijdrijden bij de junioren.

  De wielerploegen beginnen jongeren steeds vroeger binnen te halen. Na tieners Remco Evenepoel en Ilan Van Wilder kiest ook de Spanjaard Carlos Rodriguez nog voor zijn 19e verjaardag voor een profavontuur, bij topteam Ineos dan nog.

  Carlos Rodriguez staat al een tijdje bekend als een van de grootste Spaanse talenten. Alberto Contador nam hem onder zijn vleugels en dat vertaalde zich in enkele knappe resultaten in binnen- en buitenland.

   

  Op het afgelopen WK bij de junioren was Rodriguez een van de kandidaten op eremetaal, maar hij stelde zowel in de tijdrit (34e) als op de wegrit (24e) enigszins teleur. Dat weerhoudt Ineos er niet van om Rodriguez een profcontract aan te bieden. De 18-jarige Spanjaard zal dus de beloftecategorie overslaan, zoals Evenepoel hem eerder voordeed.

   

  "Ik besef dat dit een enorm grote stap is", zegt Rodriguez. "De training wordt zwaarder en de races sneller. Maar ik denk dat ik mij beetje bij beetje aan het WorldTour-niveau zal kunnen aanpassen. Dat is ook mijn hoofddoel de komende jaren."