Belgische U19 kloppen ook Griekenland en stoten door naar eliteronde

    De Belgen vieren hun perfect rapport.

    De Belgische U19 heeft in Maasmechelen zijn 3e en laatste voorrondewedstrijd gewonnen voor het EK van 2020. De Belgen sluiten hun eerste kwalificatieronde af met 9 op 9 en mogen nu naar de eliteronde, het laatste opstapje richting het EK. 

    De selectie van Jacky Mathijssen en Thomas Buffel klopte de voorbije dagen IJsland (3-0) en Albanië (2-1). Vanmiddag werd de eerste kwalificatieronde afgesloten met een 1-0-overwinning tegen Griekenland dankzij een laat doelpunt van Arne Cuypers.

     

    De Belgen stoten dankzij hun 9 op 9 door naar de eliteronde, een tweede vierlandentoernooi na nieuwjaar. Enkel de groepswinnaars van de 7 eliterondes plaatsen zich met gastland Noord-Ierland voor het EK, dat plaatsvindt van 19 juli tot 1 augustus 2020.