Genk leed vorig seizoen "beperkt" boekhoudkundig verlies van 1,7 miljoen euro

  "Genk blijft financieel stabiel en schuldenvrij".

  KRC Genk heeft het seizoen 2018-2019 afgesloten met een boekhoudkundig verlies van 1,7 miljoen euro. Dat blijkt uit de jaarrekening die maandagavond besproken is op de Algemene Vergadering van de club.

  Genk spreekt van "een beperkt boekhoudkundig verlies". "Wij blijven financieel stabiel en schuldenvrij. Het eigen vermogen bedraagt nog altijd ruim 45,5 miljoen euro", klinkt het bij de landskampioen.

   

  De bedrijfsopbrengsten in 2018-2019 bedragen bijna 57 miljoen euro, een stijging van ruim 6 miljoen euro tegenover 2017-2018. Dat verschil is te danken aan meer opbrengsten in de Belgische competitie (+3), de knappe campagne in de Europa League (+12) en minder uitgaande transfers (-8,7).

   

  Door het behalen van de 4e landstitel, het succes in Europa en de jaarlijkse investeringen in de ploeg heeft Genk wel meer salarissen en premies moeten uitbetalen (+8,3). Een aantal inkomende transfers heeft ook de afschrijvingen doen stijgen (+2,5). 

   

  Voor het huidige seizoen, 2019-2020, verwacht de club "een uitzonderlijk jaar",
  met hoge inkomsten dankzij nu al gerealiseerde uitgaande transfers en deelname aan de groepsfase van de Champions League.

   

  "De club heeft in de zomer fors geïnvesteerd in transfers, maar zal volgend jaar toch naar buiten kunnen komen met een sterk positief resultaat, wat het beperkte verlies van het voorbije seizoen ruimschoots zal goedmaken", zegt Genk.

  Investeringen in mensen en stenen

  Het geld dat Genk op zijn spaarboekje staan heeft, zal "op korte termijn" geïnvesteerd worden in "de verdere sportieve uitbouw van de ploeg en een gloednieuw trainingscomplex".

   

  "Dat laatste is noodzakelijk om ook in de toekomst toptalenten optimaal te begeleiden en verder te ontwikkelen, volgens de filosofie van de club. KRC Genk bereidt zich ook voor om op middellange termijn in een nieuw of vernieuwd stadion te voetballen."