Ga naar de inhoud

Nederlandse internationals: "Enough is enough #StopRacism"

 di 19 november 2019 14:13

De spelers van het Nederlands elftal hebben op de sociale media een gezamenlijk signaal tegen racisme gegeven. Vrijwel gelijktijdig zetten de internationals op Twitter een bericht met de tekst "Enough is enough, stop racism" (genoeg is genoeg, stop racisme). 

Sinds zondag is Nederland ook weer in de ban van een racistisch voetbalincident. 

 

Tijdens een wedstrijd in Den Bosch werd een donkere voetballer van Excelsior racistisch uitgejouwd en legde de scheidsrechter de wedstrijd een tijdje stil.

 

De Nederlandse internationals hebben er hun buik van vol. Georginio Wijnaldum neemt een duidelijk standpunt in: "Ik was van het veld gelopen en niet meer teruggekomen. Het is genoeg geweest", zegt Wijnaldum.

 

"Er moet keihard opgetreden worden. Er moeten boetes komen waar iedereen van schrikt, zodat niemand zoiets meer in zijn hoofd haalt."

 

Vandaag hebben de Oranje-internationals een tweet gelanceerd met de boodschap "Enough is enough #StopRacism". Op de foto staan de Nederlandse spelers hand in hand op het veld.

De tweet tegen racisme:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.