Cobbaut: "Dit truitje kader ik in en niemand mag het aanraken"

  Elias Cobbaut.

  Elias Cobbaut in het shirt van de Rode Duivels in zijn eerste interland tegen Cyprus.

  Er werd gelachen en gedanst bij de Rode Duivels na de zege tegen Cyprus, maar de grootste glimlach van allemaal stond op het gezicht van Elias Cobbaut. Hij zal 19 november 2019 nooit meer vergeten.

  Elf dagen nadat de verdediger van Anderlecht de grote verrassing was in de selectie van Roberto Martinez voor de laatste twee EK-kwalificatiematchen, volgde een tweede, nog grotere verrassing. Een basisplaats.

   

  "Die selectie was al een beetje een verrassing voor mezelf en net voor de match hoorde ik dat ik mocht starten (tegen Cyprus). Dan moet je de knop omdraaien naar je wedstrijdfocus. Ik heb dat zoveel mogelijk proberen te doen. Dit moment ga ik koesteren."

   

  Om het geluk van Cobbaut te vatten bekijkt u best gewoon een stukje uit het interview hieronder. Zijn glimlach spreekt boekdelen. "De adrenaline is nog niet uit mijn lijf", zei hij na de match. 

   

  "Het is ongelooflijk. De afgelopen week was net een droom voor mij en die kwam vandaag helemaal uit. Als kleine jongen keek ik op naar deze grote spelers en vandaag stond ik tussen die spelers op het veld. En dat voor de ogen van mijn familie en al mijn vrienden, dat is fantastisch."

   De afgelopen week was net een droom voor mij en die kwam vandaag helemaal uit. Als kleine jongen keek ik op naar deze grote spelers en vandaag stond ik tussen die spelers op het veld.

  Bovendien mag de verdediger misschien van meer dromen, want linksvoetige verdedigers zijn niet dik gezaaid bij de nationale ploeg. "Over de toekomst praat ik niet zo graag. Ik wil vanavond en morgen genieten en vanaf donderdag is mijn focus opnieuw gericht op Anderlecht."


  "Het is al een hectisch jaar geweest, met alle mogelijke scenario's. Maar dit maakt alles goed wat in de voorbije jaren gebeurd is en ook het werk dat ik geleverd heb van toen ik een kind was. Dit is ook de verdienste van mijn mama, papa, zussen, broers en mijn vrienden en vriendin."


  "Wat ik met dit truitje ga doen? Dit truitje ga ik inkaderen en niemand mag het aanraken."