Gilbert lonkt al naar La Primavera: "Tussen deze winnaars hangen is een droom"

  Het vingertje van Gilbert verraadt zijn ambitie.

  Philippe Gilbert (37) is zich zoetjesaan al aan het voorbereiden op een zoveelste seizoen in het profpeloton. Gilbert maakt de overstap naar Lotto-Soudal en steekt niet onder stoelen of banken dat hij dolgraag nog van een blinde vlek op zijn palmares af wil.

  Philippe Gilbert won dit jaar Parijs-Roubaix en heeft nu al 4 van de 5 monumenten op zijn erelijst gezet. Milaan-Sanremo heeft Gilbert nog nooit gewonnen, maar bij zijn nieuwe werkgever Lotto-Soudal (waar hij voor 3 jaar tekende) hoopt Gilbert dat gat op te vullen.

   

  Gilbert trainde vandaag in de buurt van Sanremo, waar alle ex-winnaars met lichtborden in de schijnwerpers geplaatst worden in een tunnel. 

   

  "Je ziet hier afbeeldingen van alle grote namen die het geluk gekend hebben om deze koers te winnen. Ik hoop hier ooit tussen te hangen. Het zou een droom zijn", vertelt Gilbert op zijn fiets.