Bölöni bedankt Pro League voor inhaalwedstrijd: "Een groot cadeau"

  Laszlo Bölöni slofte bijna te laat de persruimte binnen.

  Antwerp speelt deze week twee keer in vier dagen een competitiematch tegen AA Gent. Vreemde timing om een inhaalmatch te plannen, net voor de terugwedstrijd tegen dezelfde ploeg en meteen na een interlandbreak. Toch laat trainer Laszlo Bölöni het niet aan z'n hart komen.

  "De Pro League heeft ons een groot cadeau gegeven"

  Drie kwartier later dan voorzien stormt Laszlo Bölöni de perszaal van The Great Old binnen: "Excusez-moi, j'avais totalement oublié" (sorry, ik was het helemaal vergeten). Maar met de charme waar een Frans chansonnier jaloers op zou zijn, staat hij ons toch nog even (heel kort) te woord.

   

  "De Pro League heeft ons een heel groot cadeau gegeven en daar wil ik hen nog eens voor bedanken." Bölöni verwijst naar oorspronkelijke datum van de  thuismatch tegen AA Gent op 25 augustus, toen Antwerp in volle Europa League-campagne tegen AZ Alkmaar zat. "We wisten dat we voor deze hulp op een dag zouden moeten betalen, dus nu moeten we dat aanvaarden en het spel meespelen."

   

  Voor de rest denkt Bölöni dat zijn team klaar is voor de dubbele confrontatie met ploeg in vorm AA Gent. "Ja, min of meer. We hebben gewerkt om in een goeie flow te zitten en ons vertrouwen opnieuw op te krikken. Ik denk niet dat het een voor- of nadeel is om twee maal tegen dezelfde ploeg te spelen in zo'n korte tijdspanne. In Europese matchen gebeurt dat ook en daar moeten we ons dus nu aan aanpassen."

   

  Laszlo Bölöni naast het veld

  Laszlo Bölöni

  International Lamkel Zé donderdag geschorst

  Net voor de persconferentie komt kersvers Kameroens international Didier Lamkel Zé de zaal binnengesloft, z'n truitje van de Ontembare Leeuwen over de schouder gedrapeerd. Bölöni kan voor de eerste wedstrijd niet rekenen op z'n geschorste woelwater.

   

  "Het is iets waarover ik niet opnieuw wil praten, maar ik was echt kwaad voor deze schorsing", reageert de coach. "Zijn 5e gele kaart was heel dom! Een kaart zonder nadenken!. Didier denkt op dat moment enkel aan zichzelf. Als je een verantwoordelijkheid hebt binnen een team, dan moet je ook respect tonen voor de andere spelers in dat team."

   

  Van de andere internationals moet enkel Martin Hongla nog aansluiten. Voor de rest maakt Bölöni zich enkel nog wat zorgen om topschutter Dieumerci Mbokani. "Ik hoop dat hij nog kan meetrainen, maar we zullen zien. We hebben hier en daar enkele lichtgeblesseerden en Borges, Defour en Opare liggen nog in de lappenmand. Maar dat zijn dingen waar we al rekening mee hielden."

  Kersvers international Lamkel Zé showt z'n truitje

  Kersvers international Lamkel Zé showt z'n truitje

  Inhaalmatch:

  Speeldag 16: