Trainer van Den Bosch kan niet thuis slapen na racistisch incident

  Ahmad Mendes Moreira wordt van het veld geleid.

  De trainer van FC Den Bosch is bedreigd na de racistische incidenten van gisteren tijdens de wedstrijd tegen Excelsior. De bedreigingen zijn dermate ernstig dat Erik van der Ven vannacht niet thuis gaan slapen is.

  Den Bosch-Excelsior, een wedstrijd in de Nederlandse tweede klasse, eindigde op 3-3. Na de partij reageerde Van der Ven op het eerste gezicht nogal laconiek op de racistische verwensingen aan het adres van Excelsior-aanvaller Mendes Moreira.

   

  "De club heeft een statement naar buiten gebracht. Dat heb ik gelezen en daar sta ik volledig achter", zei de trainer afgemeten. Vervolgens had hij voor de camera een woordenwisseling met Mendes Moreira.

   

  "Hij zei dat ik een zielig mannetje ben", aldus de boze Excelsior-speler. "Denk je dat we dit anno 2019 moeten accepteren of zo?"   

   

  Van der Ven verklaarde later op de avond dat zijn woorden verkeerd uitgelegd waren.

   

  "Dat was niet zozeer over het feit dat Mendes Moreira zich aangevallen voelde, maar meer over dat hij na het doelpunt provocerend voor onze supporters stond. Dat vond ik niet slim, omdat het spel al stilgelegd was."

   

  "Toen lokte het eigenlijk een nieuwe reactie uit. Dat is de reden dat ik dat zei en dat is achteraf niet slim. Maar ik ben absoluut tegen racisme, daar wil ik niks mee te maken hebben. Ik sta achter Mendes Moreira, 100% "

   

  Intussen is trainer Van der Ven bedreigd. Door wie of waarmee wil Den Bosch niet bekendmaken, maar de bedreigingen zijn dermate ernstig dat de coach aangifte gedaan heeft bij de politie en besliste de nacht van zondag op maandag niet thuis door te brengen.

  De reactie van de trainer gisteren:

  Interview met slachtoffer Moreira:

  Moreira zet Excelsior op voorsprong:

  Wijnaldum: "Ik ben geschokt"

  De zaak heeft het Nederlandse voetbal op zijn grondvesten doen daveren. Vandaag kreeg ook international Georginio Wijnaldum vragen over het incident.

   

  "Dit komt heel hard aan. Ik had nooit verwacht dat dit in Nederland zou gebeuren. Ik ben geschokt. Dit is een maatschappelijk probleem. Als speler kun je niet veel doen. Je kunt elkaar wel steunen, maar dit is een zaak voor de politiek, die keihard moet optreden", zegt Wijnaldum.

  International Wijnaldum: "Geschokt dat dit in Nederland gebeurt"