• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Wereldkampioen Marquez sluit zijn seizoen af met 12e overwinning

  Marquez viert in Valencia.

  Marc Marquez reed met de wereldtitel al op zak ook in de Grote Prijs van Valencia naar de zege. De Spanjaard haalde voor eigen publiek na een slechte start toch nog van Fabio Quartararo. Hij sluit zijn seizoen zo af met 12 overwinningen op zak.

  Met onder meer zijn 12 GP-zeges sprokkelde Marquez in het totaal 420 punten in het WK-klassement. Dat is een record want nog nooit reed iemand een beter seizoen. Ook in 2014 kon Marquez 12 keer winnen in een seizoen, maar toen kwam hij door zijn andere resultaten niet aan hetzelfde aantal punten.

  Het liep vandaag niet van een leien dakje voor Marquez. Hij stond op plaats twee bij de start, maar raakte niet goed weg. Zo begon de wereldkampioen aan een inhaalrace. Met succes want uiteindelijk had hij een bonus van meer dan een seconde aan de finish.