• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Flipkens heeft smaak te pakken en wint voor het eerst een 125k-toernooi

  Flipkens poseert met haar trofee.

  Flipkens poseert met haar trofee.

  Kirsten Flipkens heeft in Houston een 125.000 dollar-toernooi op haar naam geschreven. Dat is een evenement net onder de "normale" WTA-toernooien.

  Flipkens (WTA-94) was het 3e reekshoofd in Houston, Texas. In de finale rekende de 33-jarige Belgische in twee sets af met CoCo Vandeweghe (WTA-197): 7-6 (7/4) en 6-3.

   

  Deze toernooizege (op hardcourt) geeft Flipkens een duwtje in de rug met het oog op volgend jaar. Ze wil immers graag meteen op de hoofdtabel van de Australian Open belanden.

   

  Begin oktober stond Flipkens 120e op de WTA-lijst, maar de laatste weken is ze opnieuw flink wat plaatsen gestegen. Morgen zal Flipkens op plaats 70 staan.

   

  Het is de eerste keer dat Flipkens een toernooi in de 125k-Series wint. In 2012 bracht ze in Québec wel een WTA-toernooi op haar palmares. Daarnaast was ze drie keer runner-up: in 2013 en 2018 in Rosmalen en in 2016 in Monterrey.

  "Ongelooflijk"

  Kirsten Flipkens is uiteraard zeer opgetogen met haar toernooiwinst. "Dit is ongelooflijk. Het geeft een fantastisch gevoel om een seizoen op zo'n manier af te sluiten, want zoiets gebeurt niet vaak. Ik kan het seizoen 2020 nu met heel veel vertrouwen aanvatten", zegt ze.

   

  "Het was een mooie finale. CoCo zat meteen goed in de match en zette me op achterstand. Al snel besefte ik dat ik agressiever moest spelen, want dat het niet zou lukken door te wachten tot zij in de fout ging. Ze heeft een goede service en slaat hard. Dus moest ik zelf in de aanval gaan en elke kans grijpen."

  Tweets: