• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  VIDEO: Ewan wint Tour-sterrenparade in Shanghai Criterium

  Caleb Ewan won drie sprintetappes in de Tour de France.

  Caleb Ewan heeft de derde editie van het Shanghai Criterium op zijn naam geschreven. In het na-Tourcriterium, met een duizelingwekkend deelnemersveld, klopte de Australische sprintbom Matteo Trentin en Steven Kruijswijk.

  Al drie jaar op rij pakt Tourorganisator ASO uit met een demonstratiewedstrijd in de straten van Shanghai. Met 17 plaatselijke ronden van 3,6 kilometer hebben de Chinese fans voldoende kansen om de sterrenparade te volgen. Onder meer Tourwinnaar Egan Bernal liet zich graag zien in zijn gele trui.

   

  Bernal was lang in de aanval te zien met Vincenzo Nibali, maar het Colombiaans-Italiaanse duo zou niet meestrijden om de overwinning. Rasaanvaller Thomas De Gendt (Lotto-Soudal) kreeg in de slotronden het gezelschap van zijn ploegmaat Caleb Ewan, Matteo Trentin en Steven Kruijswijk, de nummer 3 van de Tour.

   

  In de sprint viel er weinig te doen tegen Caleb Ewan, goed voor 3 spurtzeges in de Tour. De Australische pocketsprinter was Trentin (Mitchelton-Scott) en Kruijswijk (Jumbo-Visma) te snel af. 

  Bekijk hier een samenvatting van het Criterium: