• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Monsterdunk van LeBron: "Ik ben nog lang niet toe aan mijn pensioen"

  LeBron James met een loeiharde dunk over Kings-speler Bjelica.

  LeBron James met een loeiharde dunk over Kings-speler Bjelica.

  LeBron James viert eind dit jaar zijn 35e verjaardag, maar versleten is de NBA-ster nog zeker niet. Dat heeft hij afgelopen nacht nog eens onderstreept tegen de Sacramento Kings. "Zoals ik me nu voel, denk ik nog lang niet aan stoppen", sprak James.

  De LA Lakers van LeBron James versloegen afgelopen nacht de Sacramento Kings met 99-97, onder meer dankzij een ultiem blockshot van Anthony Davis in het slot. Daarvoor was het vooral James die geschitterd had. De forward was de topschutter met 29 punten, deelde ook 11 assists uit en verwende het publiek ook met een monsterdunk.

   

  Na zijn glansprestatie kreeg LeBron vreemd genoeg de vraag voorgeschoteld of hij al eens aan stoppen gedacht had. "Mijn verhaal is nog niet ten einde. Zoals ik me nu voel, ben ik nog lang niet toe aan mijn pensioen", antwoordde James.

   

  "Ik ga door tot ik niet meer kan stappen. Zolang ik me fysiek en mentaal goed voel en merk dat ik het hoogste niveau aankan, blijf ik dit spelletje spelen. Ik heb geen idee wanneer dat moment zal komen, maar nu is dat nog veraf."

  LeBron stijgt op:

  De monsterdunk vanuit elke hoek:

  Hij dolde vannacht met de tegenstand:

  Het cruciale blockshot van Davis:

  Alle uitslagen van vrijdagnacht:

  • Golden State - Boston 100 - 105
  • LA Lakers - Sacramento 99 - 97
  • Houston - Indiana 111 - 102
  • Memphis - Utah 107 - 106

  • Minnesota - Washington 116 - 137
  • Oklahoma City - Philadelphia 127 - 119 (n.v.)
  • Charlotte - Detroit 109 - 106
  • Orlando - San Antonio 111 - 109