• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  België verliest rugbyinterland tegen Hongkong: "Prima test"

  De Zwarte Duivels hebben een oefeninterland tegen Hongkong niet met een overwinning kunnen afsluiten. De nationale rugbyploeg wou warmdraaien voor de Six Nations B, maar ging onderuit met 17-36.

  De Zwarte Duivels wisten zich te verzekeren van het behoud in het Zeslandentoernooi B, in Europa het op één na hoogste niveau onder de Six Nations. Om al wat warm te draaien koos bondscoach Guillaume Ajac een pittige sparringpartner uit: Hongkong.

  België is de nummer 27 van de wereld, Hongkong staat even hoger op plaats 24. "We spelen dus tegen een team dat volgens de ranking beter is dan wij", zei Ajac. "Het wordt een prima test met het oog op de Six Nations B. Hongkong heeft een heel Engelse mentaliteit. Het team heeft zeker het niveau van de Six Nations B. We zijn ook blij dat we weer voor eigen publiek kunnen spelen."

   

  In het WK-kwalificatietoernooi rekende België nog af met Hongkong, maar dat kunstje kon het niet herhalen. Hongkong overklaste de Zwarte Duivels met 17-36. 

   

  De Six Nations B staan in februari en maart volgend jaar op de planning. België treft er Portugal, Rusland, Georgië, Spanje en Roemenië. Op het Rugby Europe Championship 2019 eindigden de Belgen als vijfde.