Boze Benzema: "Enkel ik bepaal of mijn internationale carrière erop zit"

  Karim Benzema speelde in oktober 2015 zijn laatste wedstrijd in het shirt van Les Bleus.

  Karim Benzema zal nooit nog voor de Franse nationale ploeg uitkomen. Dat heeft Noël Le Graët, voorzitter van de Franse voetbalbond, laten doorschemeren in een interview. Benzema zelf reageerde op Twitter als door een wesp gestoken. "Ik wist niet dat jij je bemoeide met de selectie van de bondscoach?", vraagt hij zich openlijk af.

  Aan de vooravond van het EK-kwalificatieduel van Frankrijk tegen Albanië werd de vraag opgeworpen of Benzema terug kan opgeroepen worden voor Frankrijk. "Ik vind Benzema een heel goede speler", zei Le Graët aan RMC.

   

  "Het ging mij nooit om zijn kwaliteiten. Integendeel, hij laat dit seizoen bij Real Madrid weer zien dat hij een van de beste spelers op zijn positie is. Maar zijn avontuur bij Frankrijk is voorbij", was de Franse bondsvoorzitter duidelijk.

   

  Voor wie het vergeten zou zijn: Benzema kreeg sinds oktober 2015 geen enkele selectie meer voor Frankrijk sinds hij land- en ploeggenoot Mathieu Valbuena afperste met een
  sekstape. Benzema miste daardoor het EK in eigen land en het WK van vorig jaar.

  Benzema hint naar selectie voor Algerije

  Benzema reageerde intussen zelf op de quotes van Le Gräet. De spits stuurde een boze tweet de wereld in. 

   

  "Noël, ik wist niet dat jij je moeide met de selecties van de bondscoach. Je moet wel weten dat ik, en alleen ik, een einde kan maken aan mijn internationale carrière. Als je denkt dat het voor mij voorbij is, sta dan toe dat ik voor andere landen waarvoor ik in aanmerking kom, mag spelen.

   

  Benzema hint zo naar een mogelijke selectie voor Algerije. De Franse spits heeft namelijk ook de Algerijnse nationaliteit. Benzema werd geboren in Frankrijk, maar zijn ouders zijn Algerijns. 

   

  In principe staat de wereldvoetbalbond FIFA niet toe dat spelers die officiële interlands hebben gespeeld, overstappen naar een ander land.